ORAR:
LU-VI: 8:00 - 16:00
TELEFON:
+40 256.272.926
MENIU

Album Timişorean, Octavian Leşcu

Home » Noutati » Album Timişorean, Octavian Leşcu
Album Timişorean, Octavian Leşcu 13 iul 2016


Stimaţi cititori ai „Albumului Timişorean” mă adresez Dumneavoastră ca un bun timişorean, care îmi iubesc oraşul şi vreau să vă transmit câteva realităţi despre frumosul nostru oraş. În primul rând mă adresez tineretului, vreau să le amintesc că oraşul este şi al lor. În viitor va rămâne numai al lor şi-l vor avea aşa cum îl vor păstra.


Altfel, Timişoara are o istorie foarte frumoasă şi interesantă cum puţine oraşe pe acest continent au. Merită să cunoaşteţi istoria acestui oraş, căci din cele mai vechi timpuri Timişoara a fost poarta de intrare în Europa din această zonă. Cu sute de ani în urmă Timişoara avea legături comerciale cu toate continentele lumii, datorită industriei foarte dezvoltate şi moderne pe care o avea şi datorită priceperii meseriaşilor timişoreni.


Am gândit să alcătuiesc acest album cu foarte mulţi ani în urmă. Prima propunere am făcut-o Primăriei Municipiului Timişoara la 26 iunie 1992, am prezentat-o şi în Consiliul Primăriei, unde toţi consilierii au fost de acord, dar nu s-a realizat nimic. De atunci am mai făcut multe alte propuneri în decursul anilor următori diverselor instituţii şi firme, dar fără să am succes. Acesta a fost visul meu de când am început să alcătuiesc această colecţie de vederi vechi ale Timişoarei.

 

Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc Editurii MIRTON, domnului Mircea Tonenchi, care de la începutul propunerii ideii mele de a edita acest album şi de a suporta cheltuielile aferente a fost de acord.

 

Oraşul Timişoara trebuia să aibă de mult un album. Toţi iubitorii oraşului Timişoara trebuie să gândească la faptul că aceste vederi vechi, care au deja peste o sută de ani vor dispărea curând. Având acest album, veţi putea arăta copiilor şi nepoţilor voştri cum arăta Timişoara în trecutul mai îndepărtat.

 

Mai trebuie să mulţumesc bunului meu prieten şi fost coleg în clasele primare Domnului ing. Muntean Valeriu, pentru colaborarea noastră.

 

În final mulţumesc Bunului Dumnezeu că m-a ajutat să fiu încă activ la vârsta de 83 de ani şi să-mi văd visul îndeplinit.

 

Menţionez că anii trecuţi sub vederi sunt aproximativi, deoarece majoritatea anilor au fost menţionaţi după ştampilele poştale.

ULTIMELE NOUTATI
01 mar 2017
Oferta lunii Martie!
CLIENTII NOSTRI
NEWSLETTER:
ADAUGA ADRESA DE EMAIL
DATE DE CONTACT
ADRESA: Str. Samuil Micu nr. 7
300125 – Timisoara, Romania
EMAIL: mirton.timisoara@yahoo.com
TEL: +40 256.272.926
FAX: +40 256.208.924
© Imprimeria Mirton Timişoara - 2018
Toate drepturile rezervate